06 juni 2024

Grøn omstilling: SØBY går et skridt videre med initiativet "Servitize"

Grøn omstilling: SØBY går et skridt videre med initiativet "Servitize"

SØBY er sammen med industriens fond gået et skridt videre i retning mod at accelerere den bæredygtige omstilling i sin forretningsmodel ved at deltage i projektet " SERVITIZE - fremtidens bæredygtige servicekoncepter". Initiativet, som fokuserer på servitization, digital transformation og bæredygtighed, er ifølge SØBY afgørende for at imødekomme nutidens og fremtidens markedsbehov.

Medejer Mette Frantsen understreger vigtigheden af tiltaget: "Vores deltagelse i SERVITIZE markerer et vigtigt skridt i vores indsats for at accelerere den bæredygtige omstilling i vores forretningsmodel. Vi har længe vidst, at vi er nødt til at gøre mere end at udvikle løsninger, der løser opgaven hos slutbrugeren. Vi vil tilbyde løsninger, der også tager højde for at forlænge produkternes levetid og mindske miljøpåvirkningen ", fortæller hun.

Vil gøre en reel forskel i en samlede værdikæde
SERVITIZE er støttet af en investering på 19 millioner kroner fra industriens fond, og involverer partnere som force technology, teknologisk institut og Aarhus universitet. Formålet er at hjælpe danske SMV'er i fremstillingsbranchen med at tilpasse deres forretningsstrategier til en mere bæredygtig fremtid. For SØBY indebærer det en unik mulighed for at styrke sin position på markedet og gøre en reel forskel for indsatsen omkring grøn omstilling i branchen.

"Samarbejdet giver os adgang til viden, som er afgørende for at drive vores grønne omstilling fremad," siger Mette Frantsen. "Det hjælper os ikke kun med at optimere vores processer, men også med at udvikle nye løsninger, der kan gøre en reel forskel for vores kunder i forhold til at føre bæredygtighed ind i en samlet værdikæde."

Nationale initiativer er afgørende for en proaktiv tilgang
Projekter som SERVITIZE giver først og fremmest SØBY mulighed for at demonstrere en proaktiv tilgang til at fremme bæredygtigheden inden for virksomhedens egne vægge. Men ledelsen fortæller, at projektet også medfører en forpligtelse til at være på forkant med den industrielle udvikling.

"Vi spiller en væsentlig rolle i branchen og derfor står vi også med et ansvar for at gå forrest. Vores mål er ikke kun at tilpasse os en foranderlig verden – vi vil også være med til at definere fremtiden for afgrødehåndtering, når vi taler om grøn omstilling. Initiativer som SMV:Grøn, SERVITIZE og Projekt GREEN er helt afgørende for, at vi kan lykkedes med det mål", slutter Mette Frantsen.

Find mere information om SØBYs bæredygtige initiativer i relaterede artikler….

Flere nyheder

Relateret indhold:

Læs artikel

 

 

Læs artikel